Warning: include(/home/netulro/public_html/global/global-header-portal.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/netulro/public_html/feminin/global-header.php on line 8

Warning: include(): Failed opening '/home/netulro/public_html/global/global-header-portal.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/netulro/public_html/feminin/global-header.php on line 8

Warning: include(/home/netulro/public_html/global/header.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/netulro/public_html/feminin/detalii.php on line 101

Warning: include(): Failed opening '/home/netulro/public_html/global/header.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/netulro/public_html/feminin/detalii.php on line 101

Casa Feng Shui - Principii de baza

06 Jul 2009, 19:27 | Categoria: Casa si Gradina | 13314 afisari

feng-shui-dormitorFeng Shui (“vant” si “apa”) este arta si stiinta ce studiaza modalitatile prin care putem face ca un anumit loc, interior sau exterior spatiului in care locuim, sa fie ferit de vantul ce alunga energia, folosind apa pentru a o retine.

Aceasta energie vitala este numita CHI (se pronunta “ci”) sau Qi si are un rol principal in practica Feng Shui, fara de care aceasta nu ar exista.

Un principiu de baza in Feng Shui este curgerea si echilibrarea fluxului energiei CHI prin crearea unui echilibru intre formele de energie Yin si Yang si combinarea armonioasa in acelasi loc a celor cinci energii diferite: pamant, foc, apa, lemn si metal.

Feng Shui traditional (clasic) reprezinta arta chinezeasca de asezare a obiectelor in spatiile interioare in care traim, astfel incat sa atragem/activam energiile favorabile, prezente in lucrurile ce ne inconjoara.

feng_shuiPrincipiul celor 8 trigrame – harta Bagua

Conform principiilor Feng Shui, fiecare incapere este impartita in 9 zone de influenta, ce guverneaza 9 aspecte ale vietii fiecarui om. Pentru ca fluxul de energie vitala Chi sa influenteze benefic toate aceste aspecte, fiecare zona a casei trebuie amenajata corespunzator si armonios, in functie de harta Bagua.

Cele 8 zone de influenta in Feng Shui clasic sunt urmatoarele:

Nord (KAN): Relatii umane si cariera

Conform artei Feng Shui, zona de nord a casei corespunde puterii, carierei, vointei si sexului. Pentru a atrage aici fluxul Chi, se recomanda pozitionarea in aceste locuri a oglinzilor, obiectelor cu forme nedefinite, fantani arteziene in miniatura si utilizarea culorii negre.

Sud (LI): Renume, faima, celebritate

Sudului casei ii corespund faima, succesul si recunoasterea. Folositi aici culoarea rosie si inmiresmati locul cu diverse arome, pozitionand lumanari parfumate.

Est (CEN): Sanatate si familie

Amenajarea corespunzatoare a partii de sud a casei favorizeaza sanatatea, dar si aspectele legate de familie sau prietenii de familie. Culoarea indicata este verdele iar obictele, cele animate, din lemn, flori, plante, animale si cristale ce reflecta lumina.

Vest (TUI): Creativitate si copii

Partii de vest a casei ii corespund creativitatea, copiii si planurile de viitor. Folositi aici tonuri de alb si pozitionati obiecte ce influenteaza si stimuleaza creativitatea, in special pe cele din metal.

Nord - Est (KEN): Autodezvoltare si stiinta

Conform Feng Shui, zona de nord – est a casei trebuie destinata educatiei, cunoasterii si studiului, putand influenta pozitiv gandirea si reflectia. In aceasta zona se vor afla mai ales carti iar culorile recomandate sunt tonurile de albastru si verde.

Nord - Vest (CHIEN): Oameni ajutatori si calatorii

Nord – estul casei corespunde zonei calatoriilor, precum si a oamenilor ce ofera ajutor (protectori, colaboratori, mentori si profesori). Aici sunt recomandate tonurile de gri/argintiu si elemente patrate sau rotunde, precum cristale, pietre sau nisip.

Sud - Est (SUN): Succes si bogatie

Partea de sud-est a casei corespunde bogatiei, belsugului, fiind recomandate culorile purpuriu/lila si obiectele statuare, clopoteii, plantele verzi sau pozele ce prezinta plante, pomi, fluvii sau mari.

Sud – Vest (KUN): Dragoste si casnicie

Activati sfera dragostei si a a relatiilor interumane folosind in partea de sud-vest a casei tonuri de roz si obiecte din ceramica sau portelan.

5elementePrincipiul celor 5 elemente

Apa (conservare), focul (radiere), pamantul (stabilizare), metalul (contractare/ condensare) si lemnul (generare) corespund in Feng Shui celor 5 energii diferite regasite in universul in care traim, aflate in inderdependenta unele cu altele.

Asezarea acestor 5 elemente poate produce doua cicluri, unul productiv (de creatie) si altul distructiv (de control), astfel:

In ciclul productiv, Focul produce Pamant, Pamantul produce Metal, Metalul produce Apa, Apa produce Lemn, iar Lemnul produce Foc.

In ciclul distructiv, Lemnul distruge Pamantul, Pamantul distruge Apa, Apa distruge Focul, Focul distruge Metalul, iar Metalul distruge Lemnul.

Interactiunea dintre cele cinci faze este folosita in arta Feng Shui pentru a stimula energia, Chi – ul pozitiv si a remedia conflictele dintre diferite combinatii de energii care afecteaza spatiul in care traim. Astfel, exista urmatoarele corespondente:

Metal - vest; alb, auriu si argintiu; putem introduce acest element in locuinta prin obiecte metalice din aur, argint, cupru, bronz (statuete, sfesnice etc.);

Apa - nord; albastru si negru; putem introduce acest element prin fantani arteziene in miniatura, acvarii, imagini acvatice sau obiecte transparente;

Lemn - est; verde; putem introduce acest element in locuinta prin lemn in forma vie (plante, copacei) si nu mobilier;

Foc - sud; rosu, portocaliu, roz si violet; putem introduce acest element in locuinta prin lampi, lumanari, seminee sau alte obiecte de culoare portocalie sau rosie;

Pamant - sud – vest, nord –est, centru; maro si galben; putem introduce acest element in locuinta prin obiecte de ceramica, roci, pietre de rau etc.

Aplicand asa cum trebuie principiile Feng Shui in spatiul in care traim, vom echilibra energiile Yin si Yang, totodata inlaturandu-le pe cele negative, pentru a avea succes pe toate planurile vietii.

Daca ti-a fost util acest articol, te rugam sa apesi pe butonul "Recomanda":
Adauga un comentariu la acest articol:
Numele tau:


Introdu codul antispam:
antispam

Comentariul tau:


Ultimele articole din categoria Casa si Gradina:

Sugestii deco pentru caminul tau

Aerul boem care ne inconjoara in luna mai ne indeamna sa visam, sa decoram si sa fim mai creativi in ceea ce priveste ideile de amenajare pentru interior, sa fim mai jucausi in ceea ce priveste imp

Cateva greseli pe care le fac gradinarii incepatori

Astfel, ca in orice domeniu, pentru a evita anumite greseli mici dar importante pentru reusita, cel mai indicat lucru este o documentare temeinica.

Mai jos sunt prezentate cateva regu

Decorati-va casa cu stil

Baia ar trebui sa fie intr-un ton deschis care sa emita mesajul de imaculat iar gresia sa imite acelasi ton. Puteti apela la o firma specializata in decoratiuni interne sau puteti miza pe propri

Materiale potrivite pentru lenjeria de pat

In primul rand va trebui sa iei in considerare si stilul de amenajare al dormitorului. Cu alte cuvinte va trebui sa ajungi sa te familiarizezi cu toate tipurile de lenjerie de pe piata. Iata un

Ingrijirea si intretinerea plantelor si florilor de apartament

Fiecare persoana care doreste sa-si achizitioneze flori sau plante de apartament, trebuie sa stiu ca sunt necesare anumite cunostinte.

Hrana specifica

Hrana are o importanta

Cautare in articole:

Testul de slabit

Cele mai recente articole:

Cele mai citite articole:


Warning: include(/home/netulro/public_html/global/footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/netulro/public_html/feminin/detalii.php on line 128

Warning: include(): Failed opening '/home/netulro/public_html/global/footer.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/netulro/public_html/feminin/detalii.php on line 128